Професионален колеж по мениджмънт в туризма, ресторантьорството и хотелиерството "ИНТЕРБИЗНЕС"
 
 

Парк хотел “Москва”
Тел. 02/ 865 84 20;

971 10 24 вътр./1725/

Тел. 02/ 887 37 08


e-mail: interbusiness@ interbusiness-bg.net

Новини

На 31.10.2011 г. колежаните от ЧПКМТРХ „Интербизнес” проведоха учебна екскурзия, която имаше за цел да илюстрира изучаваното по дисциплините Сомелиерство и барманство, Специализирани видове туризъм, Туроператорство и пътнически агенции. Под ръководството на преподавателите д-р Десислава Алексова и Иван Иванов беше направено посещение на винарско имение „Дрaгомир” в гр. Пловдив и на хотелски комплекс „Езерото” край  с.Костенец и Костенски водопад.

 

Наталия Гаджева, управител на винарна „Драгомир” преведе колежаните по пътя на виното: от плодородната земя, лозите, тежките гроздове, целия процес на начална и последваща преработка, до бъчвите, бутилките и искрящото вино в чашите. Виното се прави със знание, упоритост, много труд и любов. Работещите тук притежават всичко това. Те пожелаха да предадат своето знание и своята любов и на колежаните като бъдещи сомелиери и мениджъри в областта на туризма.

 

 

Следващата спирка беше курортната зона край Костенския водопад, където прекрасната българска природа докосва всички сетива на човека: пъстротата на есенната гора, минералните извори, облагородени от човека и предназначени за хората, уюта на хотелския комплекс, вписващ се идеално в интериора на планината. Там любезните домакини ни показаха хотелските стаи, помещенията за фитнес и СПА, за различните форми за специализиран туризъм в района (екотуризъм, екстремен и др.); разказаха за организацията на работа – проучване на пазара, резервации, технологията на формиране на туристическите пакети, някои прагматични съвети на хората от бранша.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008. Интербизнес
Всички права запазени.

 
English Version