Професионален колеж по мениджмънт в туризма, ресторантьорството и хотелиерството "ИНТЕРБИЗНЕС"
 
 

Парк хотел “Москва”
Тел. 02/ 865 84 20;

971 10 24 вътр./1725/

Тел. 02/ 887 37 08


e-mail: interbusiness@ interbusiness-bg.net

Новини

 

На 31.10.2011 г. колежаните от ЧПКМТРХ „Интербизнес” проведоха учебна екскурзия, която имаше за цел да илюстрира изучаваното по дисциплините Сомелиерство и барманство, Специализирани видове туризъм, Туроператорство и пътнически агенции. Под ръководството на преподавателите д-р Десислава Алексова и Иван Иванов беше направено посещение на винарско имение „Дрaгомир” в гр. Пловдив и на хотелски комплекс „Езерото” край  с.Костенец и Костенски водопад. прочети повече >>

 

ИЗПИТ
УЧЕБНА ПРАКТИКА ПО СПЕЦИАЛНОСТТА
Іа курс, УЧЕБНА 2010/2011 ГОДИНА

 

В началото на месец юни колежаните проведоха станалия традиция изпит по учебна практика за специалност Организация и управление на ресторантьорството.
В началото на учебната година бяха неуверени, стъписани, уплашени, но решени да усвоят всичко, което да ги направи професионалисти: уверени в собствените сили, смели в търсенията и експериментирането, амбицирани да стигнат върхове в създаването и управлението.

Те показаха, че могат! Доказаха, че са на правилното място!

 

 

 

 

 

виж още снимки >>

Колежаните от І курс, обучаващи се в специалност Организация и управление на ресторантьорството усвоят не само общите, отрасловите и специфичните за професията и специалността знания, но и придобиват умения за прилагането им в реалната практика: умения да се анализира, преценява, да се реагира адекватно на ситуацията, както и какво, кога, как трябва да бъде, да се случва; къде и доколко е творчеството, в каква степен е стереотипното, рутинното, задължителното.
Ден след ден те трупат знания и опит, за да изпитат наслада за всички рецептори: вкус, аромат, зрение.

Апетитът идва с яденето, но когато си го направил с любов, мисъл, знание, въображение. Ето - те вече правиха всичко това, а ние нека се насладим на сътвореното от тях !

 

Участие на колежани в Международен форум на женското предприемачество. На 3 и 4 декември 2010 г. в "Шератон София хотел Балкан" Българската асоциация на жените-предприемачи (БАЖП) проведе за първи път Международен форум на женското предприемачество.

прочети повече>>

Според създадената вече традиция в ЧПКМТРХ "Интербизнес" на 2 юли 2009 г. в тържествена обстановка колежаните от втори курс получиха своите свидетелства за професионално обучение по професия "Фирмен мениджър", специалност "Мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството".

виж повече >>

На 01 юни 2009 г. в ресторант "Москва" на Парк-хотел Москва, се проведе изпит по "Организация и функциониране на ресторанта" - учебна практика.

Изпитът по традиция се провежда ежегодно след приключване на учебната година. В него вземат участие колежаните от 1 курс и демонстрират усвоените теоретични знания в колежа и практически умения в обектите "Холидей Ин", "Арена ди Сердика", "Хилтън", "Метрополитен", "Силвър хаус" и др.
Изпитната практическа задача тази година бе "Организиране на коктейл".

виж повече >>

На 18 май 2009 г. се проведе тематична полудневна екскурзия "София - столица на етническа и религиозна толеранстност".
виж повече >>

 

От 6 до 9 март 2009 г. Професионален колеж "Интербизнес" участва в 12-то международно изложение "Образование". Интересът към щанда на колежа бе огромен. Това се дължи на засиления интерес от страна на кандидат-студентите към образование в сферата на туризма. Високото отличие за "Най-добро учебно заведение за подготовка на кадри за туризма - 2008", както и възможността за обучение по швейцарска програма и получаване на швейцарска диплома, превърнаха щанда на "Интербизнес" желано учебно заведение за бъдещите студентите.

виж повече >>

телевизионен репортаж >>

На 1 март 2009 г. Професионален колеж "Интербизнес" подписа договор за франчайзинг с швейцарския университет по хотелиерство и мениджмънт в туризма - HTMi the School of International Hotel & Tourism Management Switzerland. Обучението в колежа ще е две години по швейцарска програма с получаване на швейцарска диплома.

повече за HTMi >>

На 27 март 2009 г. Частен професионален колеж по туризъм "Интербизнес" получи награда "Златен приз - Най-добро учебно заведение за подготовка на кадри за туризма - 2008". Наградата бе връчена на собственика на колежа, г-жа Радка Стаменова от доц. Соня Алексиева в присъствието на кмета на гр. София г-н Бойко Борисов. Наградата е признание за високото качеството на образование, получавано в колежа.

виж повече >>

На 3 декември 2008 г. най-известният готвач във Франция - мосю Филип Гобе и генералният директор на най-голямата кетърингова фирма на Франция Le notre посетиха Колеж "Интербизнес".

виж повече

© 2008. Интербизнес
Всички права запазени.

 
English Version